Căutare:
 

 

    La Conferinţa SIP Lugoj din luna mai 1994, delegaţii organizaţiilor sindicale componente au aprobat proiectul noului Statut şi au ales Biroul Executiv cu înv. Ionel Luminosu – preşedinte şi prof. Marian Uţă – vicepreşedinte.

 

    Conferinţa din 31 mai 1998 constată un număr de 715 membrii de sindicat în evidenţă, aprobă unele modificări ale Statutului şi alege în funcţia de preşedinte pe prof. Marian Uţă, membru fondator al sindicatului şi fost director la Şcoala cu cls. I-VIII nr. 2 din Lugoj, care deţine şi în prezent această funcţie, prin realegerea sa în 2002 şi 2006.

 

    În baza prevederilor Rezoluţiei Conferinţei din 1998 s-a acţionat pentru atragerea în SIIP Lugoj a organizaţiilor sindicale din toate zonele judeţului Timiş şi din municipiul Timişoara, între care se pot enumera: Liceul Teoretic din Buziaş, Grupul Şcolar „Traian Grozăvescu“ din Nădrag, precum şi Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu“, Liceul Teoretic "William Shakespeare", Grupul Şcolar de Transporturi Auto din Timişoara, numeroase grădiniţe, şcoli cu cls. I-VIII şi licee teoretice.

 

    Urmare a creşterii numărului de organizaţii şi membrii FEN în judeţul Timiş, la Conferinţa Extraordinară din 16 mai 2005 s-a propus schimbarea denumirii organizaţiei în Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Timiş, aprobată prin Sentinţa Civilă nr. 1930/5 iulie 2005. În prezent SIP – FEN Timiş cuprinde un număr de 76 organizaţii sindicale.

 

    Conferinţa Judeţeană desfăşurată la Timişoara în 12 iunie 2006 a aprobat modificările propuse pentru Statutul SIP Timiş în forma actuală şi a reconfirmat apartenenţa la Federaţia Educaţiei Naţionale.

 inapoi

Copyright © 2007-2021 S.C. KYO INC S.R.L. | Toate drepturile rezervate.